Чому ранкові рейси завжди кращі, ніж денні та вечірні?

Чому ранкові рейси завжди кращі, ніж денні та вечірні?

Перед тим, як забронювати тур в ту чи іншу країну, слід уточнити час вильоту вашого літака. Правильний вибір допоможе уникнути неприємних затримок в аеропорту.

Експерти ще раз змогли довести, що не слід літати після півдня — за будь-якої можливості потрібно вибирати ранковий рейс. І ось чому.

За статистикою перші рейси, що відлітають рано-вранці, більш пунктуальні. У них менше затримок та скасування.

Аналіз даних аеропортів показує, що вранці вчасно вилітають від 85% до 90% рейсів, тоді як у другій половині дня цей показник знижується до 65–70%. Більше того, літаки, що вилітають після 17:00, мають найбільшу кількість затримок — на 50 відсотків більше, ніж опівдні.

Фахівці пояснюють це просто: з плином дня у авіакомпаній залишається все менше можливостей для дотримання розкладу та виправлення збоїв. Чим пізніше рейс, тим більше він залежить від графіка роботи екіпажу, погоди та прибуття літака з попередніх пунктів призначення.

Навіть хвилинна затримка ранкового рейсу може мати віяловий ефект, при якому з кожним наступним вильотом ситуація, як правило, тільки погіршується.

Та й у разі потреби перебронювати квиток, більш ранній рейс дає незаперечну перевагу.

Якщо ви не встигнете з будь-яких причин на ранній рейс, авіакомпанія може пересадити вас на пізніший. А ось пересісти з пізнього на ранній не вийде навіть теоретично. Не кажучи вже про те, що літак після ретельного нічного прибирання буде чистішим, а екіпаж, що відпочив, — більш привітним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *