Як отримати грошову компенсацію за затримку вашого рейсу до Європи?

Як отримати грошову компенсацію за затримку вашого рейсу до Європи?

Затримка рейсу всього на пару годин може коштувати дуже дорого. Особливо в Європі, де ціни на готелі та стикувальні перельоти значно вищі, ніж в інших частинах світу. На щастя, незалежно від того, громадянином якої країни ви є, у Європі діють закони про права пасажирів.

Вони реально захищають кожного у разі вильоту пізніше часу, вказаного у розкладі. При затримці більше трьох годин ви маєте право на отримання компенсації від авіакомпанії, відповідальної за це.

Закон, відомий як Постанова ЄС 261/2004, свідчить про наступне:

Пасажири мають право на фінансову компенсацію за затримку рейсу. Авіакомпанії мають компенсувати пасажирам затримку рейсу більш ніж на 3 години у розмірі від 250 до 400 євро, залежно від тривалості маршруту. Якщо рейс затримується на 5 годин або більше, ви маєте право на компенсацію в розмірі до 600 євро.

У правилах докладно описані конкретні обставини, які покладають на авіакомпанію відповідальність за затримки рейсів та точні умови компенсації.

Постанова ЄС EU261 застосовується до всіх пасажирів будь-якої міжнародної авіакомпанії, які вилітають з будь-якої точки Євросоюзу та прибувають у європейський повітряний простір або пролітають над ним. Сюди включені рейси, що вилітають із європейських аеропортів, які не входять до ЄС, наприклад, зі Швейцарії.

Важливо, що покриття не поширюється на тих, хто летить:

– з-за меж Європи в інше місце за межами Європи;
– з-за меж Європи до Європи;
– рейсами європейських авіакомпаній, які не перетинають повітряний простір Європи

Крім того, будь-яка затримка через надзвичайні обставини, такі як погана погода, терористичний акт, порушення безпеки або будь-які інші подібні причини, не підлягає компенсації з боку перевізника.

Тож як вимагати компенсацію, якщо рейс затримали в Європі? Інструкція:

Якщо ви відчуваєте, що маєте право на компенсацію за затримку рейсу в Європі, вам необхідно зробити кілька речей.

  • Поговоріть із представником авіакомпанії

Якщо ви знаходитесь в аеропорту, найкраще відразу підійти до вікна або стійки авіакомпанії. Там потрібно буде заповнити формуляр на отримання компенсації за затриманий рейс відповідно до вимог eu261.

  • Віддалено заповніть формуляр та надайте документи

Якщо ви вже залишили аеропорт або минув деякий час з моменту початкової затримки рейсу, вам необхідно заповнити анкету із зазначенням номера рейсу, вашого імені, підтвердження оплати квитка та причини затримки рейсу. Деякі перевізники пропонують ці форми онлайн, а деяким необхідно роздрукувати, заповнити та відправити до авіакомпанії. Крім того, можна заповнити онлайн-форму, зв’язавшись із будь-якою з компаній, що спеціалізуються на наданні допомоги пасажирам в отриманні компенсацій.

Якщо в одному бронюванні було затримано два сегменти, слід подавати дві окремі претензії.

Вам також знадобляться копії або фотографії вашого квитка та посадкового талону , а також копія паспорта чи посвідчення особи.

Важливо, що документи про компенсацію мають бути подані протягом певного періоду часу. А ось обробка може зайняти рік і навіть більше. Але не здайтеся! Якщо ви правильно представили всю документацію і досі не отримали відповіді, продовжуйте подавати претензії кожні 12 місяців, поки вам не буде виплачено компенсацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *